Singapore

Singapore är en liten ö-stadstat belägen i Sydostasien. Den består av en huvudö och 63 mindre öar. Singapore är känt för sin renlighet, säkerhet och effektiva regering. De officiella språken är engelska, malajiska, mandarin och tamil. Singapore är en parlamentarisk republik med en president som statschef och en premiärminister som regeringschef. Stadsstaten har en högt utvecklad och framgångsrik frimarknadsekonomi, med en bruttonationalprodukt per capita som är en av de högsta i världen. Singapore är ett globalt centrum för handel, finans och transport och det är en av de mest trafikerade hamnarna i världen.

Befolkningen i Singapore är en varierad blandning av kinesiska, malaysiska och indiska etniciteter, och många andra utlandsstationerade. Singapore är känt för sin utsökta och mångsidiga gatumat, och det är en smältdegel av olika kulturer och kök. Singapore är också en stad med grönområden, och den är känd för sina vackra parker och trädgårdar, som Gardens by the Bay, MacRitchie Reservoir Park och Botanic Gardens.

Singapore är ett populärt turistmål, känt för sin shopping, sina restauranger och sitt nattliv, såväl som sin naturliga skönhet och sitt kulturarv. Singapore är en liten stadsstat som slår hårt. Det är en plats där dåtid och nutid samexisterar, det är en stad som ständigt utvecklas och det är ett fantastiskt resmål för alla som letar efter en spännande och unik reseupplevelse.

Resor

Innehåll

 • Marina Bay

 • Gardens by the Bay

 • Chinatown

 • Singapore Flyer

 • MacRitchie Reservoir Park

 • Universal Studios Singapore

 • Orchard Road • Marina Bay  Marina Bay är ett område vid vattnet i centrala Singapore, känt för sin ikoniska skyline, attraktioner och evenemang. Viken är omgiven av några av stadens mest ikoniska landmärken, som Marina Bay Sands, Merlion och Esplanade. Marina Bay Sands är en lyxig resort och kasinokomplex som har en infinitypool på taket, ett köpcentrum och en teater. Merlion är en staty av en mytisk varelse som är halvt lejon, halvt fisk och är en symbol för Singapore.

  Esplanaden är ett scenkonstcentrum som är hem för flera teatrar och konserthus. Viken har också Marina Bay Financial Centre, en blandad utveckling som inkluderar kontorsbyggnader, lyxlägenheter och ett köpcentrum. Viken är också hem för flera parker, som Gardens by the Bay, Bay East Garden och Bay South Garden. Området har också en mängd olika restauranger och underhållning, som Marina Bay Sands Skypark Observation Deck, ArtScience Museum och Singapore Flyer.

  Marina Bay är också populärt för sina evenemang, som Marina Bay Singapore Countdown, Singapore Grand Prix och Marina Bay Singapore Light Festival. Marina Bay är ett pulserande område som erbjuder en blandning av attraktioner, underhållning och kulturella upplevelser. Det är ett utmärkt ställe att utforska Singapores moderna arkitektur och skyline, och det är en populär plats för både lokalbefolkningen och besökare att njuta av restauranger, shopping och underhållning.

  Resor

  Gardens by the Bay  Gardens by the Bay är en naturpark belägen i Marina Bay, Singapore. Det är en 101 hektar stor trädgård med en mängd olika flora och fauna från hela världen, inklusive mer än en kvarts miljon växter. Parken är uppdelad i tre huvudområden: Bay South Garden, Bay East Garden och Bay Central Garden. Parkens främsta attraktion är Flower Dome och Cloud Forest, två vinterträdgårdar som rymmer ett brett utbud av växter från olika regioner och klimat.

  Flower Dome är världens största kolumnlösa växthus, och det rymmer en samling av över 1 000 arter av växter från Medelhavet och halvtorra regioner. Molnskogen är ett tropiskt vinterträdgård i berget, med ett 35 meter högt (115 fot) berg täckt av frodig vegetation och ett vattenfall. Parken har också Supertree Grove, en samling av 18 stålkonstruktioner som sträcker sig från 25 till 50 meter (82 till 164 fot) höga, som är täckta av tropiskt löv och fungerar som vertikala trädgårdar.

  Parken erbjuder en mängd olika aktiviteter och evenemang, inklusive guidade turer, livemusikuppträdanden och ljusshower. Parken är lättillgänglig med MRT (mass rapid transit) via Bayfront Station, och den är öppen dagligen från 05:00 till 02:00.

  Gardens by the Bay är ett måste att se resmål för alla som besöker Singapore, det erbjuder en unik blandning av natur och modern arkitektur, och det är ett bra ställe att njuta av Singapores tropiska klimat, de vackra trädgårdarna och de imponerande konstgjorda strukturerna.

  Resor

  Chinatown  Chinatown i Singapore är en kulturell och historisk stadsdel som ligger i Outram-distriktet, nära det centrala affärsdistriktet. Det är känt för sitt rika kulturarv och traditionella kinesiska arkitektur, inklusive de ikoniska röda lyktorna och butikshusen. Grannskapet är hem för en mängd traditionella kinesiska företag som kinesiska medicinbutiker, guldsmeder och traditionella kinesiska klädbutiker. Huvudgatan i Chinatown är Pagoda Street, som kantas av butiker som säljer kinesiska örter, traditionella läkemedel och souvenirer.

  En av de populäraste turistattraktionerna i Chinatown är Sri Mariamman-templet, Singapores äldsta hinduiska tempel. Buddha Tooth Relic Temple and Museum, ett buddhistiskt tempel, ligger också i Chinatown, som är en populär turistplats. Chinatown Heritage Center, ett museum som berättar historien om de kinesiska immigranterna som kom till Singapore på 1800- och början av 1900-talet ligger också i Chinatown.

  Området är också känt för sin gatumat, med en mängd gatubutiker och matställen som erbjuder traditionella kinesiska rätter som dim sum, bak kut teh och char kway teow. Området är lättillgängligt med MRT (mass rapid transit) via Chinatown Station. Chinatown är ett livligt område som erbjuder en inblick i Singapores rika kinesiska arv, tradition och kultur.

  Resor

  Singapore Flyer  Singapore Flyer är ett gigantiskt pariserhjul som ligger i Marina Bay, Singapore. Det öppnade 2008 och var världens högsta pariserhjul på den tiden, 165 meter (541 fot) högt. Det erbjuder panoramautsikt över staden och det omgivande området, inklusive Marina Bay Sands, Merlion och Gardens by the Bay. Flyern består av 28 luftkonditionerade kapslar, var och en kan ta emot 28 passagerare, och totalt 784 passagerare kan rymmas per rotation. Flyern slutför en rotation på cirka 30 minuter.

  Singapore Flyer designades av Arup och byggdes av Mitsubishi Heavy Industries. Det är också en populär plats för evenemang och bröllop, och har en VIP-kapsel tillgänglig för privat uthyrning. Flyern är stängd för underhåll vissa dagar på året och fungerar baserat på väderförhållandena. Singapore Flyer stängdes för renovering i nästan två år 2018 och öppnades igen 2020.

  Resor

  MacRitchie Reservoir Park  MacRitchie Reservoir Park är ett naturreservat och park som ligger i Singapore. Det ligger i centrala Singapore och täcker ett område på cirka 300 hektar. Parken är hem för en mängd olika vilda djur och växter, inklusive över 200 arter av fåglar, apor och andra små däggdjur. Det är också känt för sina natursköna vandringsleder, inklusive den populära TreeTop Walk, en 250 meter lång hängbro som ger en fågelperspektiv över parken och dess omgivningar.

  Parken har flera jogging- och cykelbanor, lekplatser och en träningshörna. Parken har också ett utsiktstorn och ett besökscenter där besökare kan lära sig om parkens historia och ekologi. Parken har också ett antal picknickplatser, och det är en populär plats för utomhusaktiviteter som fågelskådning, jogging och naturfotografering. Parken är lättillgänglig med buss, och det finns även en parkering tillgänglig för besökare.

  MacRitchie Reservoir Park är ett bra ställe att fly från stadens liv och rörelse och njuta av Singapores naturliga skönhet. Det är en populär plats för både lokalbefolkningen och besökare att njuta av utomhusaktiviteter, och det är ett utmärkt resmål för naturälskare och de som vill utforska Singapores rika biologiska mångfald.

  Resor

  Universal Studios Singapore  Universal Studios Singapore är en nöjespark som ligger på Sentosa Island, Singapore. Den öppnade 2010 och är den första Universal Studios nöjespark i Sydostasien. Parken har 24 åkattraktioner, shower och attraktioner i sju temazoner, inklusive Hollywood, New York, Sci-Fi City, Ancient Egypt, The Lost World, Far Far Away och Madagaskar. Det har också en mängd olika restauranger och shoppingmöjligheter, samt levande underhållning.

  Parken drivs av Resorts World Sentosa, ett dotterbolag till Genting Singapore. Parken har lockat över 8 miljoner besökare under sitt första verksamhetsår. Den röstades fram som världens bästa nöjespark av TripAdvisor 2019. Parkens mest populära attraktion är berg-och-dalbanan Battlestar Galactica: HUMAN vs. CYLON. Parken har också attraktioner baserade på populära franchiseföretag som Shrek, Jurassic Park och Dreamworks Animations Kung Fu Panda.

  Resor

  Orchard Road  Orchard Road är en stor shoppinggata i Singapore, känd för sina exklusiva butiker, varuhus och gallerior. Det är ett av Singapores mest kända turistmål och ett stort shoppingdistrikt. Vägen sträcker sig över 2,2 kilometer (1,4 miles) och kantas av många butiker, restauranger och kaféer. Några av de stora galleriorna på Orchard Road inkluderar ION Orchard, Ngee Ann City, Wisma Atria och Tangs Plaza.

  Orchard Road är hem för många internationella varumärken, lyxbutiker och flaggskeppsbutiker av många välkända varumärken. Gatan har också många lokala och oberoende butiker och butiker. Orchard Road är också en populär plats för gatuföreställningar och evenemang, som den årliga Orchard Road-julupplysningen.

  Vägen är också hem för flera hotell och lägenheter med service, vilket gör den till ett populärt val för turister och affärsresenärer. Orchard Road är lättillgänglig med MRT (mass rapid transit) via Orchard Station. Det är en plats där du kan hitta allt du letar efter, från lyxmärken, mellanklass- och budgetvänliga butiker, gatumat till nöjesställen.

  Resor