Bangkok

Bangkok är Thailands huvudstad och största stad, belägen i den centrala delen av landet. Bangkok är känt för sitt rika kulturarv, pulserande gatuliv och utsökta mat. Bangkoks officiella språk är thailändska och valutan är thailändska baht. Bangkok är ett stort ekonomiskt centrum i Sydostasien och det är ett nav för transport, handel och turism.

Staden är hem för många kända landmärken och turistattraktioner, som Grand Palace, Wat Arun och Wat Pho, som är välkända för sin invecklade arkitektur och fantastiska buddhistiska tempel. Bangkok är också känt för sin gatumat och nattmarknader, som den berömda Chatuchak Weekend Market och Sukhumvit Roads nattmarknad, där besökare kan hitta ett brett utbud av utsökt thailändsk gatumat, kläder och andra föremål. Bangkok är också hem för många shoppingcenter och lyxiga gallerior, som Siam Paragon, CentralWorld och MBK Center.

Staden erbjuder också en mängd olika underhållnings- och nattlivsalternativ, såsom klubbar, barer och livemusikställen. Bangkok är också ett populärt resmål för wellness- och spabehandlingar, traditionell thailändsk massage och yoga. Staden är lättillgänglig med flyg, med Suvarnabhumi flygplats som fungerar som Bangkoks främsta internationella flygplats.

Bangkok är en stad som aldrig sover, det är en levande och spännande plats där besökare kan hitta en blandning av traditionell kultur och modern livsstil. Det är ett bra resmål för alla som letar efter en autentisk sydostasiatisk upplevelse.

Resor

Innehåll

 • The Grand Palace

 • Siam Paragon

 • Chinatown

 • Lumphini Park

 • Vertigo Bar

 • Dusit Zoo


 • The Grand Palace  Grand Palace är ett historiskt kungligt palats i Bangkok, Thailand. Det fungerade som officiell residens för kungarna av Siam (senare Thailand) från 1782 till 1925. Palatskomplexet består av många byggnader, hallar och paviljonger och täcker en yta på över 218 000 kvadratmeter.

  Palatset är känt för sin intrikata arkitektur och intrikata detaljer, med en blandning av thailändska, kinesiska och europeiska influenser. Palatset är hem för flera viktiga byggnader, såsom Wat Phra Kaew (smaragdbuddhans tempel), som anses vara det heligaste buddhistiska templet i Thailand och det rymmer den lilla och mycket vördade statyn av smaragdbuddha. I palatset finns också Wat Pho, det äldsta templet i Bangkok, och det är känt för sin stora 46 meter långa och 15 meter höga gyllene liggande Buddha-staty.

  Palatset har också Chakri Maha Prasat Hall, som fungerar som en tronsal, och Dusit Maha Prasat Throne Hall, som användes för statliga ceremonier och publik. Palatset är omgivet av höga murar och det är öppet för besökare, men det finns klädkoder och vissa områden som är förbjudna för besökare. Palatset är öppet för besökare varje dag från 8:30 till 15:30, och det är stängt på vissa helgdagar och kungliga ceremonier.

  Grand Palace är ett av de mest kända och historiskt betydelsefulla landmärkena i Bangkok och det är en attraktion som alla som besöker staden måste se. Det är ett vackert och storslaget palats som ger en inblick i Thailands rika kulturarv och historia.

  Resor

  Siam Paragon  Siam Paragon är ett lyxigt köpcentrum i Bangkok, Thailand. Det är ett av de största och mest populära köpcentrumen i Bangkok, och det är känt för sina exklusiva lyxmärken, designermode och förstklassig elektronik. Gallerian har ett brett utbud av butiker och restauranger, samt en multiplexbiograf, en skridskobana inomhus och ett stort akvarium. Siam Paragon är hem för ett antal flaggskeppsbutiker för lyxmärken som Prada, Gucci, Louis Vuitton och Chanel.

  I köpcentret finns också ett antal lyxiga klock- och smyckesmärken, samt exklusiva modebutiker och designerskobutiker. Köpcentret är också känt för sin omfattande food court, som har ett brett utbud av thailändska och internationella restauranger och kaféer. Siam Paragon ligger i shoppingdistriktet Ratchaprasong, som anses vara en av de populäraste shoppingdestinationerna i Bangkok. Köpcentret är lättillgängligt med kollektivtrafik, med Siam BTS skytrain-station som ligger direkt i anslutning till köpcentret. Siam Paragon är öppet dagligen från 10:00 till 22:00.

  Siam Paragon är en lyxig shoppingdestination som erbjuder ett brett utbud av exklusiva varumärken, designermode och förstklassig elektronik. Det är ett bra ställe att ägna sig åt lyxshopping, eller att bara surfa och fönstershoppa. Det är också ett bra ställe att äta och njuta av underhållning.

  Resor

  Chinatown  Chinatown i Bangkok, även känd som Yaowarat, är en stadsdel som ligger i Samphanthawong-distriktet i staden. Det är centrum för Bangkoks kinesiska samhälle, och det är känt för sitt pulserande gatuliv, utsökta gatumat och traditionell kinesisk arkitektur. Området är hem för många kinesiska butiker, marknader och tempel, som Wat Mangkon Kamalawat, ett av de viktigaste kinesiska buddhisttemplen i Bangkok. Huvudgatan i Chinatown är Yaowarat Road, som kantas av butiker som säljer kinesiska örter, traditionella läkemedel och souvenirer. Området är känt för sin gatumat, med en mängd olika gatubutiker och matställen som erbjuder traditionella kinesiska rätter som dim sum, bak kut teh och char kway teow.

  Chinatown är också en populär plats för guldbutiker, där besökare kan hitta ett brett utbud av guldsmycken och andra föremål till låga priser. Området är också hem för flera kinesiska festivaler, som firandet av det kinesiska nyåret, som är kända för sina livliga parader, lejondanser och fyrverkerier. Chinatown är lättillgängligt med kollektivtrafik, med MRT-stationen Hua Lamphong som ligger mitt i kvarteret.

  Chinatown i Bangkok är ett livligt och pulserande område som erbjuder en inblick i stadens rika kinesiska arv, tradition och kultur. Det är ett bra ställe att utforska, äta och shoppa, det är en plats där du kan hitta allt från traditionell kinesisk medicin, guldbutiker och gatumat. Det är ett måste att se för alla som är intresserade av Bangkoks mångsidiga kultur.

  Resor

  Lumpini Park  Lumpini Park är en stor offentlig park som ligger i Bangkok, Thailand. Det är den första offentliga parken i Bangkok, den öppnade 1942 och täcker ett område på cirka 140 hektar. Parken är känd för sin stora sjö och ett stort utbud av träd, blommor och växter.

  Parken är en populär plats för både lokalbefolkningen och besökare, som kommer för att njuta av grönskan, koppla av och ta en paus från stadens liv och rörelse. Parken har flera vandringsleder, joggingspår och träningsområden, samt en lekplats och ett stort utomhusauditorium.

  Parken är också hem för flera statyer och monument, som statyn av kung Rama VI och World Peace Bell. Parken är också en populär plats för utomhusaktiviteter som tai chi, yoga och aerobics, som hålls i parken tidigt på morgonen.

  Parken är också hem för flera arter av fåglar, fiskar och sköldpaddor. Parken är öppen från 04:30 till 21:00, det är gratis och det är lätt att nå med kollektivtrafik. Lumpini Park är ett bra ställe att fly från Bangkoks liv och rörelse och njuta av lite frisk luft och grönska.

  Resor

  Vertigo Bar  Vertigo Bar, även känd som Vertigo and Moon Bar, är en takbar som ligger i Bangkok, Thailand. Det ligger på 61:a våningen i Banyan Tree Bangkok hotel. Det är en av de mest kända takbarerna i Bangkok och den är känd för sin panoramautsikt över staden och dess skyline. Baren erbjuder ett brett utbud av cocktails, öl och viner, samt lättare snacks och aptitretare.

  Baren är utomhus och den är inredd med en elegant, modern design och svag belysning, vilket gör den till en romantisk plats för en drink. Baren är också känd för sina livemusikuppträdanden, som äger rum de flesta kvällar. Baren är öppen från 17:00 till 01:00 och det rekommenderas att boka i förväg, eftersom baren kan bli ganska upptagen. Vertigo Bar är ett bra ställe för en drink och för att njuta av utsikten över Bangkok. Det är en populär plats för både lokalbefolkningen och besökare, och det är ett bra resmål för dem som letar efter en unik och sofistikerad takupplevelse.  Resor


  Dusit Zoo  Dusit Zoo, även känd som Khao Din Zoo, är ett zoo som ligger i Bangkok, Thailand. Det är en av de äldsta djurparkerna i Thailand, den öppnades 1938 och täcker ett område på cirka 80 hektar. Djurparken är hem för en mängd olika djur, inklusive elefanter, lejon, tigrar, björnar, apor och många arter av fåglar och reptiler.

  Djurparken har också ett antal pedagogiska utställningar, såsom fjärilsträdgården och Serpentarium. Djurparken har också en lekplats, en sjö och ett tåg för att ta besökare runt i parken.

  Djurparken har också en restaurang, en food court och en souvenirbutik. Djurparken är öppen dagligen från 8:00 till 18:00. Djurparken är lättillgänglig med kollektivtrafik, med Victory Monument BTS-stationen i närheten.

  Dusit Zoo är ett utmärkt resmål för familjer och djurälskare. Även om det anses vara en gammaldags zoo, är det fortfarande en populär plats för besökare och lokalbefolkningen. Det är ett bra ställe att tillbringa en dag och lära sig om världens olika djur.  Resor