Dubai

Dubai är en stad och ett emirat som ligger i Förenade Arabemiraten (UAE) på den sydöstra delen av Arabiska halvön. Det är ett av de sju emiraten som utgör Förenade Arabemiraten och det är den mest folkrika staden i landet. Dubai är känt för sin lyxiga shopping, moderna arkitektur och sin blomstrande turistindustri. Det officiella språket är arabiska och valutan är UAE dirham. Dubai är ett stort affärs- och finanscentrum i Mellanöstern, och det är känt för sina stora och imponerande skyskrapor, som Burj Khalifa, som är den högsta byggnaden i världen.

Dubai är också hem för ett antal kända landmärken, som Burj Al Arab, Palm Jumeirah och Dubai Mall, som är ett av de största köpcentrumen i världen. Dubai är också känt för sina lyxresorter och stränder, som Jumeirah Beach Residence och Madinat Jumeirah. Staden erbjuder också en mängd olika underhållnings- och nattlivsalternativ, såsom klubbar, barer och livemusikställen, såväl som många internationella evenemang och festivaler.

Dubai är också ett populärt resmål för wellness- och spabehandlingar, samt äventyrsaktiviteter som fallskärmshoppning, ökensafari och luftballongturer. Dubai är lättillgängligt med flyg, där Dubai International Airport är den mest trafikerade flygplatsen i världen med internationell passagerartrafik. Dubai är en stad av kontraster, den erbjuder en blandning av modern lyx, traditionell kultur och äventyr.

Det är en stad som ständigt utvecklas, det är ett fantastiskt resmål för alla som letar efter en spännande och unik reseupplevelse.

Resor

Innehåll

 • Burj Khalifa

 • Dubai Mall

 • Dubai Fountain

 • Legoland

 • Palm Jumeirah

 • The Beach

 • Dubai Miracle Garden


 • Burj Khalifa  Burj Khalifa, även känd som Burj Dubai, är en skyskrapa belägen i Dubai, Förenade Arabemiraten. Det är den högsta byggnaden i världen, 828 meter (2 722 fot) hög. Byggnaden ritades av den amerikanska arkitektfirman Skidmore, Owings & Merrill och stod färdig 2010. Burj Khalifa har 163 våningar, och det är en byggnad för blandad användning, med bostäder, kommersiella och hotellutrymmen. Byggnaden har också ett observationsdäck på 124:e våningen, kallat ”At the Top”, som erbjuder panoramautsikt över staden. Byggnaden har också ett antal bekvämligheter som pooler, trädgårdar och ett fitnesscenter.

  Burj Khalifa ligger i hjärtat av staden, i Downtown Dubai-området, som också är hem för andra populära attraktioner som Dubai Mall och Dubai Fountain. Byggnaden är öppen för besökare och det är en populär turistattraktion, med tidsbestämda inträdesbiljetter som kan köpas i förväg. Byggnaden är också känd för sina fantastiska ljusshower, som äger rum på natten och kan ses från olika ställen runt om i staden.

  Burj Khalifa är ett ikoniskt landmärke i Dubai och en symbol för stadens ambition och framsteg. Det är en attraktion som du måste se för alla som besöker Dubai, och erbjuder fantastisk utsikt över staden och en möjlighet att uppleva byggnadens tekniska underverk.

  Resor

  Dubai Mall  Dubai Mall är ett stort köpcentrum i Dubai, Förenade Arabemiraten. Det är ett av de största köpcentrumen i världen, och det är känt för sitt breda utbud av butiker, restauranger och nöjesalternativ. Gallerian har över 1 200 butiker, inklusive ett antal lyxmärken och exklusiva modebutiker, samt varuhus, elektronikbutiker och souvenirbutiker. Gallerian har också ett antal matställen, inklusive snabbmatskedjor, kaféer och fina restauranger.

  Köpcentret har också ett antal underhållningsalternativ, såsom en nöjespark inomhus, en ishall och ett biokomplex. Köpcentret har också ett antal attraktioner, som Dubai Aquarium och Underwater Zoo, som har en stor samling av marint liv, och Dubai Fountain, som är en koreograferad vatten-, musik- och ljusshow. Köpcentret ligger i hjärtat av staden, i Downtown Dubai-området, och det är lätt att nå med bil eller kollektivtrafik. Gallerian är öppen från 10:00 till 22:00 från söndag till onsdag, och från 10:00 till 12:00 från torsdag till lördag.

  Dubai Mall är ett shoppingparadis och ett populärt turistmål, det erbjuder ett brett utbud av shopping, restauranger och underhållning. Det är ett bra ställe att tillbringa en dag, oavsett om du letar efter att shoppa, äta eller bara utforska gallerians många attraktioner.

  Resor

  Dubai Fountain  Dubai Fountain är en koreograferad vatten-, musik- och ljusshow som ligger vid foten av Burj Khalifa, i Dubai, Förenade Arabemiraten. Fontänen är det största koreograferade fontänsystemet i världen, med vattenstrålar och lampor som kan skjuta vatten upp till 150 meter (490 fot) i luften. Fontänen är omgiven av en stor sjö och ligger mitt i den 30 hektar stora sjön Burj Khalifa. Fontänen har ett antal olika vattenvisningar, som är synkroniserade med en mängd olika musikspår, inklusive klassisk, arabisk och internationell musik.

  Fontänens ljusshow innehåller över 6 600 lampor och 25 färgprojektorer. Fontänen är en populär turistattraktion och det är ett bra ställe att se en föreställning, som äger rum var 30:e minut från 18:00 till 23:00 och från 13:00 till 13:30 på fredagen. Fontänen är också omgiven av ett antal restauranger och kaféer där besökare kan ta en måltid och njuta av utsikten över fontänen. Fontänen är lättillgänglig med kollektivtrafik, och den ligger i hjärtat av staden, i Downtown Dubai-området.

  Dubai Fountain är en spektakulär vatten-, musik- och ljusshow som erbjuder en unik upplevelse. Det är en attraktion som du måste se för alla som besöker Dubai, och det är ett bra ställe att njuta av utsikten över Burj Khalifa, världens högsta byggnad.

  Resor

  Legoland  Legoland är en nöjespark som ligger i Dubai, Förenade Arabemiraten. Det är den andra Legoland-parken som öppnar i Mellanöstern, efter Legoland Dubai. Parken har över 40 åkattraktioner, shower och attraktioner, alla med tema kring de populära Lego-byggklossarna.

  Besökare kan njuta av en mängd olika aktiviteter, som att bygga sina egna Lego-skapelser, utforska områden med Lego-tema och åka på åkattraktioner med Lego-tema. Parken har också en Lego-fabrikstur, ett hotell med Lego-tema och en mängd olika butiker och restauranger. Legoland Dubai drivs av Merlin Entertainments, samma företag som driver Legoland-parker i andra länder.

  Resor

  Palm Jumeirah  Palm Jumeirah är en konstgjord ö som ligger i Dubai, Förenade Arabemiraten. Det är en konstgjord skärgård i form av en palm, och det är den största konstgjorda ön i världen. Ön skapades med hjälp av landåtervinning och den färdigställdes 2007. Ön har ett antal lyxresorter, som Atlantis, The Palm och One&Only The Palm, samt ett antal exklusiva bostadsfastigheter. Ön har också ett antal stränder, som Nakheel Beach och Crescent Beach, som är populära platser för bad, solbad och vattensporter.

  Ön har också en mängd olika restauranger och nöjesalternativ, som Boardwalk, som är ett shopping- och matområde, och Palm Fountain, som är en koreograferad vatten-, musik- och ljusshow. Ön har också ett antal attraktioner, som Palm Jumeirah Monorail, som erbjuder utsikt över ön, och Palm Jumeirah Boardwalk, som är en populär plats för en promenad eller en joggingtur.

  Ön är lättillgänglig med bil eller kollektivtrafik, och den ligger i hjärtat av staden, i Dubai Marina-området. Palm Jumeirah är en unik och ikonisk attraktion i Dubai, den erbjuder ett brett utbud av lyxresorter, restauranger, underhållning och attraktioner. Det är ett bra ställe att tillbringa en dag, oavsett om du vill koppla av på stranden, shoppa, äta eller bara utforska öns många attraktioner.

  Resor

  Dubai Miracle Garden  Dubai Miracle Garden är en blomsterträdgård som ligger i Dubai, Förenade Arabemiraten. Det är den största blomsterträdgården i världen och den täcker en yta på 72 000 kvadratmeter. Trädgården har ett brett utbud av blommor, inklusive rosor, petunior, ringblommor och prästkragar, arrangerade i en mängd olika former och mönster. Trädgården har ett antal blommiga utställningar, till exempel en blomklocka, ett blommigt slott och ett blommigt hjärta.

  Trädgården har också ett antal gångvägar, sjöar och fontäner, vilket gör det till en utmärkt plats för en promenad eller en picknick. Trädgården har också ett antal små butiker, kaféer och food trucks, där besökare kan ta en bit mat eller köpa souvenirer. Trädgården är öppen från 9:00 till 21:00, och den är stängd vissa dagar i veckan.

  Trädgården ligger i distriktet Dubailand, den är lättillgänglig med bil och den har en parkeringsplats. Dubai Miracle Garden är en unik och färgstark attraktion som erbjuder ett brett utbud av blommor och blommor. Det är ett bra ställe att tillbringa en dag och njuta av de vackra blommorna, strosa runt och njuta av sevärdheterna och dofterna. Det är ett bra resmål för naturälskare, familjer och de som uppskattar blommornas skönhet.

  Resor