Los Angeles

Los Angeles, ofta förkortat LA, är den största staden i delstaten Kalifornien i USA och den näst största i USA efter New York. Det är den centrala staden i Greater Los Angeles-området. Staden är känd för sina filmindustrier, strandkulturer, berömda sevärdheter som Hollywood, Universal Studios och Disneyland, samt sina kulturella och etniska mångfald. Los Angeles är också hem för många världsberömda museer och konstgallerier, inklusive Getty Center och Museum of Contemporary Art.

Resor

Innehåll

 • Walk Of Fame

 • Universal Studios

 • Hollywoodskylten

 • Venice Beach

 • Santa Monica Pier


 • Walk Of Fame

  Walk of Fame är en gågata med stjärnplattor som är belägen på Hollywood Boulevard och Vine Street i Los Angeles, Kalifornien, USA. Gågatan innehåller över 2,600 stjärnor som är tillägnade kända personer inom underhållningsbranschen, inklusive skådespelare, sångare, musiker, regissörer och producenter. Varje stjärna innehåller personens namn och den bransch de är kända för. Stjärnorna är ett populärt turistmål och är en del av Hollywood-områdets historia och kultur. Det är ett av de mest kända landmärkena i Los Angeles och är ett viktigt symbol för Hollywoodfilmindustrin.

  Resor

  Universal Studios

  Universal Studiosär en temapark och filmstudio i Los Angeles, Kalifornien. Parken erbjuder en kombination av attraktioner, shower och rundturer baserade på kända filmer och TV-program, inklusive Harry Potter, Jurassic Park, The Simpsons och Dreamworks Animation. Parken är också hem för ett antal thrill rides, inklusive Revenge of the Mummy och Fast & Furious: Supercharged. Universal’s Studio Tour är en populär rundtur som tar besökare bakom kulisserna på en verklig filmstudio och ger dem en titt på hur filmer och TV-program görs. Besökare kan också besöka specialbyggda utställningar som The Wizarding World of Harry Potter och Dreamworks Theatre Featuring Kung Fu Panda. Universal Studios Hollywood är också ett omtyckt resmål för film- och TV-fans och erbjuder en unik chans att se verkliga filmstudios och lära sig om filmproduktion.

  Resor

  Hollywoodskylten

  Hollywood-skylten är en av Los Angeles mest ikoniska och kända landmärken. Den är belägen på berget Mount Lee i Hollywood Hills och är svår att missa när du besöker området. Skylten är 14 meter hög och består av stora bokstäver som bildar ordet ”Hollywood”. Den ursprungliga skylten byggdes 1923 av staden Los Angeles för att marknadsföra nya bostadsområdet Hollywoodland. ”Land” delen av skylten togs bort i 1949. Skylten är ett mycket besökt turistmål och det finns flera olika sätt att besöka den, inklusive att gå på en vandringstur till berget eller att ta en helikoptertur över området. Det finns dock inga offentliga tillgångar till skylten och det är inte tillåtet att klättra på eller närma sig skylten för nära.

  Resor

  Venice Beach

  Venice Beach är en strand i Los Angeles, Kalifornien. Den är känd för sina breda sandstränder, omgivningar av palmträd, och speciellt för sin unika och häpnadsväckande gatumiljö. Venice Beach är också känt för sin promenadstrand, Muscle Beach, där kroppsbyggare tränade under 30-talet och 40-talet. Det är också populärt att cykla, rulla med rullskridskor eller spela innebandy. Venice Beach är också känt för sina street performers, artister och musiker som utför på gatorna och på strandpromenaden. På Venice Boardwalk kan du hitta en mängd olika butiker, restauranger och marknadsstånd som säljer allt från handgjorda smycken till konstverk och kläder. Det finns också ett antal parker i området, inklusive Venice Beach Skate Park och Muscle Beach Venice, som erbjuder utomhusgym och utrustning för träning och idrott.

  Resor

  Santa Monica Pier

  Santa Monica Pier är en känd pier i Santa Monica, Kalifornien, belägen vid Ocean Avenue vid stranden. Piern är känd för sin livliga atmosfär och erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Det finns en mängd olika karuseller och attraktioner på Santa Monica Pier, inklusive Pacific Park, ett nöjespark med en stor rutschbana och en ferris wheel. Piern har också ett antal restauranger, barer och butiker, inklusive en klassisk tivoli och en biograf. Det finns också en marinbiologiska Aquarium of the Pacific på piern. Santa Monica Pier är också hem för ett antal musik- och underhållningsscener som erbjuder livemusik och andra föreställningar under helgen. Piern är också ett populärt ställe för fiske och erbjuder möjligheter för fiske från kajen. Santa Monica Pier är ett måste-besök om du besöker området, det är ett av de mest besökta turistmålen i Los Angeles och är en symbol för Santa Monica och Kaliforniens kustkultur.

  Resor